Weggeefkast!

Weggeefkast voor Wijkcentrum de Sterrentuin en Kulturhus Hasselo

 

Een kast waarin spullen liggen als verzorgingsmaterialen, boeken, maar ook voedsel. Voor mensen die het even net wat moeilijker hebben in deze roerige tijden. Twee van zulke weggeefkasten gaat Wijkracht in samenwerking met Wijkcentra Noord plaatsen in wijkcentrum de Sterrentuin en Kulturhus Hasselo.


In tijden waar alles duurder is geworden en zuiniger moeten zijn met gas en elektra, is het niet voor iedereen even gemakkelijk om rond te komen. Aan de andere kant zijn er ook mensen die juist over hebben. Hoe mooi zou het dan zijn als er een systeem is waar iemand die belangrijke spullen over heeft ergens kan weggeven? En iemand die het nodig heeft het kan ophalen?

 

Wijkracht en Wijkcentra Noord vonden dit ook en sloegen de handen ineen. Het plan was al snel gemaakt. Een kast bij de ingang van wijkcentrum de Sterrentuin en bij Kulturhus Hasselo. Hier kunnen mensen die spullen hebben die bijdragen aan belangrijke behoeften als voedsel, en verzorgingsproducten (GEEN KLEDING). Tijdens openingstijden van de deze beide locaties kunnenmensen die het even wat minder hebben, kijken of er iets wat ze nodig hebben erbij ligt en meenemen. Een weggeefkast.

 

Heb je bruikbare spullen? Leg ze in de weggeefkast

‘In principe mag iedereen deze kast aanvullen, maar let wel op dat het om complete en/of houdbare producten gaan,’ zegt Saadia Mouhsen, sociaal werker bij Wijkracht en een van de initiators van deze weggeefkasten. ‘Wij hopen dat veel mensen aan dit mooie initiatief mee gaan werken zodat we veel van onze inwoners kunnen helpen.’

 

De kasten zullen vanaf komende week in gebruik zijn. Voor meer informatie over deze weggeefkasten kan je contact opnemen met Wijkracht:

Telefoon: 088-9455722 of e-mail: s.mouhsen@wijkracht.nl

 


NOOT VOOR DE REDACTIE

Afzender van dit bericht is Wijkracht, team communicatie.

Mail:communicatie@wijkracht.nl of communicatiemedewerker : Michiel Geurtse: 06-47147907

Het onderzoek zelf vind u in de bijlagen bij de mailing.

Terug naar het overzicht